Популяризація дебатів разом зі студентами ФСУ

11.10.2014Студенти факультету соціології та управління долучилися до проекту ГО “Нове бачення” з приводу популяризації дебатів.
У м. Дніпропетровську функціонує ГО «Нове бачення», яка займається популяризацією дебатів як однією із форм освіти.
На даний момент «Нове бачення» реалізовує проект «Навчання демократії через дебати», цілями якого є познайомитися з цінностями демократії та зрозуміти сутність прав людини; усвідомити цінність свободи та важливість захисту особистих прав і суспільних інтересів; розвивати у молоді навички критичного мислення, переконливої аргументації та публічних виступів; обмін досвідом та різними стратегіями навчання для утвердження принципів демократії.
І, звичайно, наші студенти не могли не долучитися до участі у цьому проекті. 11 жовтня Микита Шевкопляс (2 курс, політологія), Маргарита Білоус (3 курс, соціальна робота) та Юлія Юргіна (3 курс, політологія) долучилися до тренінгу для тренерів дебатних клубів у місті Дніпропетровську.
День, за словами учасників, пройшов дуже корисно і важливо. Під час тренінгів вони не просто знайомилися із форматами дебатів, а й розробляли стратегію створення дебатного клубу. Не обійшлося і без приємних знайомств. Наші студенти познайомилися із представниками Митної Академії Дніпропетровська, з якими планується подальша співпраця.

Юлія Юргіна