Майстер-класи на ФСУ

Майстер-класи3-4 жовтня 2014 року на базі Запорізького національного університету відбулися майстер-класи «Візуалізація даних в бізнесі, науковій та повсякденній діяльності», розроблені факультетом соціології та управління.

В рамках серії майстер-класів було організовано ряд зустрічей, де фахівці ФСУ поділилися своїм досвідом у різних аспектах наукової, повсякденної діяльності та в бізнесі.

3 жовтня, в перший день заходу, відбулося офіційне відкриття майстер-класів у зручній та просторій аудиторії №50 І-го навчального корпусу. Першим доповідачем виступив доктор філософських наук, професор, декан факультету соціології та управління ЗНУ Лепський Максим Анатолійович, який презентував запрошеним особливості сприймання, підкріплюючи свою розповідь відеоматеріалом та презентаціями, де в зрозумілій формі чітко прослідковувалися ілюзії сприйняття. Після невеликої перерви учасники заходу направилися до 307-ї аудиторії ІІІ-го корпусу ЗНУ, де кандидат філософських наук, доцент, заступник декана з міжнародних відносин факультету соціології та управління ЗНУ Кудінов Ігор Олексійович познайомив учасників проекту з методологією візуалізації даних. На основі медіа-файлів широкому загалу було представлено основні особливості візуалізації даних, яких правил потрібно дотримуватися в процесі планування та облаштування свого робочого дня/тижня; про оптимальну організацію та координування дій в процесі роботи.

Третім доповідачем виступила Кузьмичова Надія Юріївна – директор Центру незалежних соціологічних досліджень ЗНУ. Завершальний майстер-клас першого дня заходу стосувався візуалізації даних засобами програмного комплексу SPSS. По завершенні доповіді всі учасники могли вільно поспілкуватися та обговорити цікаві моменти та деталі, а також підвели підсумки першого дня.

Другого дня майстер-класів – 4 жовтя фахівці запропонували розглянути такі теми:

• Карти розуму як інструмент візуалізації Майстер-класи1даних – Кудінов І. О.
  • Візуалізація гео-даних – Кузьмичова Н. Ю.
  • Візуалізація даних у соціальному прогнозуванні – Лепський М.А.
  • Основи інфографіки – Кузьмичова Н. Ю.
  • Візуалізація соціальних мереж – Кудінов І. О.

Не менш цікавим заходом була і веб-зустріч з випускниками освітніх програм Шведського Інституту, а після – вільне спілкування.

Прийняти участь у майстер-класах могли вчені та кваліфіковані фахівці різних напрямків у галузі соціології, політології, соціальної роботи, психології та державного управління, а також студенти різних спеціальностей, яким цікава візуалізація даних в бізнесі, науковій та повсякденній діяльності.

Інформаційний сектор ФСУ