Конференція в Польщі

Початок осені приніс на факультет соціології та управління нові наукові здобутки. Викладачі (Кудінов І.О., Хапілова В.П.) та студенти (Аранжій А., Овчарова В., Струк О., Шляховий М., Яцина Ю.,) взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Польща і Україна після 2014 року. Інноваційність в міжнародних відносинах: вища освіта, громадянське суспільство, транскордонне співробітництво», що проходила 11-12 вересня в м. Пшемисль (Польща).

Даний захід було проведено за підтримки Європейського соціального фонду, державного бюджету та бюджету уряду провінції в рамках Підкарпатського системного проекту під назвою «Зміцнення інституційної системи реалізації стратегії регіональних інновацій на період 2007-2013 рр. у Підкарпатському воєводстві.  Загалом, до роботи конференції долучились науковці, громадські діячі, викладачі та студентська молодь з Польщі, Білорусі, Росії та України.

Протягом пленарних і секційних засідань молодь та вже досвідчені науковці розглядали такі ключові питання:

• Завдання органів місцевого самоврядування – нові виклики і нові рішення.
  • Громадянське суспільство в Східній Європі
  • Вища школа – інноваційність в міжнародних реаліях.
  • Моделі міжнародної співпраці – традиція і європейський досвід.
  • Філософія прав людини у вищій освіті.
  • Освіта і бізнес – нові форми співпраці.

Науковці у своїх доповідях акцентували увагу на налагодженні шляхів міжнародної співпраці та партнерства. Чимало доповідей було присвячено соціально-економічним процесам, які наявні зараз в нашій державі. Приємно зауважити, що Україну в Польщі вважають стратегічним партнером, який має великий інноваційний потенціал. Делегація із ЗНУ задоволена організацією та процесом перебігу конференції. Окрім плідних засідань приймаюча сторона організувала виїзні екскурсії по місту, завдяки яким була можливість знайти однодумців та поділитися ідеями в неформальній дружній атмосфері.

Олена Струк