Посвята в студенти ФСУ!

ПосвятаПершокурсники ФСУ тепер офіційно прийняті в студенти найдружнішого Факультету-Сім’ї! Церемонія посвяти відбулася 21 вересня на о. Хортиця в теплій та приємній атмосфері. Свято зібрало разом 90 студентів старших і молодших курсів.

Усі присутні першокурсники презентували свої групи заздалегідь підготованими піснями: хто перероблював всім відомі хіти під специфіку своєї групи (соціальна робота використала для творчої інтерпретації пісню групи Сплін «Мое сердце», політологи ж – Океана Ельзи «Квітка»), а хто зробив музичну підборку про «своє життя» з пісень «Дитинство» (про час, коли соціологи ще не були соціологами), «Засыпай» (соціологи на парах) та просто «Рустем». А подарунком від студради ФСУ для новоспечених студентів було виконання гімну рідного факультету.
Взагалі, було дуже креативно, весело та під гітару.

Посвята1

Після цього в гру вступили старшокурсники. Спочатку – тренінги на «здружування» від дівчат-третьокурсниць з соціальної роботи. Запам’ятовування імен, складання провокаційних питань, творчі автобіографії – все це виявилося дуже зайнятим для юних студентів. Далі – невеличкі квести на швидкість й кмітливість заради здобуття «президентського золота» (шоколадних монеток). І нарешті найцікавіше – посвята, що складалася з трьох частин. На першому етапі студрада висловила свою стурбованість щодо міцності здоров’я першокурсників, тому в добровільно-примусовій формі запропонувала всім юним даруванням поповнити вміст вітаміну С в організмі, з’ївши по четвертинці лимона. Лимонки на посвятіКривилися, але смакували, та ще й за добавкою бігли. Наступним етапом стало передавання «келиха дружби». Кожен студент-першачок виголошував міні-промову з побажаннями найголовнішого для своїх однокурсників у перспективі на все студентське життя. А завершальною складовою офіційної посвяти в студенти ФСУ виявилося створення борошневих масок на обличчях молоді. Кожен, без винятків, хто брав участь у цьому обряді, діставав ротом цукерочку з миски, повної борошна. Напевно, саме цей момент можна назвати найяскравішим, адже в такому амплуа студенти один одного ще не бачили.

Пам’ятне й веселе свято фактично розпочало череду найдивовижніших, як-то кажуть, років студентського життя в колективі факультету соціології та управління Запорізького національного університету.

Пересипко Марія

One thought on “Посвята в студенти ФСУ!