Засідання стратегічного дискусійного клубу

Засідання дискусійного клубу  19 вересня у м. Запоріжжя, в готелі «Four points by Sheraton Zaporozhye» відбулось засідання стратегічного дискусійного клубу на тему «Сильна Україна: як гарантувати безпеку?».

Публічна дискусія «Сильна Україна: як гарантувати безпеку?» була організована в рамках проекту Інституту світової політики «Стратегічний дискусійний клуб у регіонах України» за підтримки уряду Норвегії, міжнародної організації «Інтерньюз» та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В дискусії приймали участь викладачі та студенти ФСУ. Серед поважних гостей були присутні: Альона Гетьманчук – директор Інституту світової політики, Сігбйорн Літланд – представник посольства Королівства Норвегії в Україні, Вольф Дітріх Хайм – надзвичайний і повноважний посол Австрії в Україні, Рімвидас Валатка – журналіст, редактор щотижневика «15 min.lt», Олексій Гарань – науковий директор Школи політичної аналітики, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», а також Леонід Літра – асоційований експерт Інституту розвитку та соціальних ініціатив «Viitorul» (IDIS) в Кишиневі. Модератором заходу виступив Сергій Солодкий – перший заступник директора Інституту світової політики. В дискусії взяли участь викладачі факультету соціології та управління: Кудінов Ігор Олексійович, Бутченко Тарас Іванович, Корнієнко Геннадій Миколайович і Дударєва Ірина Володимирівна, а також студенти, серед них: Помітій Поліна, Зайцева Лілія, Яцина Юлія, Канакі Анастасія, Грубась Вікторія і Мойсеєнко Олена.

Учасники дискусії вислухали думки спікерів щодо ідей по забезпеченню гарантії безпеки в Україні, дізнались про досвід Австрії та Норвегії в цьому питанні та мали можливість особисто поспілкуватись і задати питання спікерам. Дискусія проходила досить жваво, інколи навіть напружено, адже тема надто гостра і актуальна як для України в цілому, так і для нашого міста, яке знаходиться близько до зони бойових дій. Присутні ставили питання щодо масштабів можливої допомоги з боку західних країн в майбутньому. Також було представлено статистичні дані щодо вже наданого нашій Батьківщині обсягу допомоги. Загалом, дискусія пройшла досить плідно, учасники почерпнули для себе багато нової інформації.

Зайцева Лілія

Siste Farmasoytisk Industri Nyheter brosecollection.com