Засідання дискусійного клубу  19 вересня у м. Запоріжжя, в готелі «Four points by Sheraton Zaporozhye» відбулось засідання стратегічного дискусійного клубу на тему «Сильна Україна: як гарантувати безпеку?».

Публічна дискусія «Сильна Україна: як гарантувати безпеку?» була організована в рамках проекту Інституту світової політики «Стратегічний дискусійний клуб у регіонах України» за підтримки уряду Норвегії, міжнародної організації «Інтерньюз» та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). В дискусії приймали участь викладачі та студенти ФСУ. Серед поважних гостей були присутні: Альона Гетьманчук – директор Інституту світової політики, Сігбйорн Літланд – представник посольства Королівства Норвегії в Україні, Вольф Дітріх Хайм – надзвичайний і повноважний посол Австрії в Україні, Рімвидас Валатка – журналіст, редактор щотижневика «15 min.lt», Олексій Гарань – науковий директор Школи політичної аналітики, професор Національного університету «Києво-Могилянська академія», а також Леонід Літра – асоційований експерт Інституту розвитку та соціальних ініціатив «Viitorul» (IDIS) в Кишиневі. Модератором заходу виступив Сергій Солодкий – перший заступник директора Інституту світової політики. В дискусії взяли участь викладачі факультету соціології та управління: Кудінов Ігор Олексійович, Бутченко Тарас Іванович, Корнієнко Геннадій Миколайович і Дударєва Ірина Володимирівна, а також студенти, серед них: Помітій Поліна, Зайцева Лілія, Яцина Юлія, Канакі Анастасія, Грубась Вікторія і Мойсеєнко Олена.

Учасники дискусії вислухали думки спікерів щодо ідей по забезпеченню гарантії безпеки в Україні, дізнались про досвід Австрії та Норвегії в цьому питанні та мали можливість особисто поспілкуватись і задати питання спікерам. Дискусія проходила досить жваво, інколи навіть напружено, адже тема надто гостра і актуальна як для України в цілому, так і для нашого міста, яке знаходиться близько до зони бойових дій. Присутні ставили питання щодо масштабів можливої допомоги з боку західних країн в майбутньому. Також було представлено статистичні дані щодо вже наданого нашій Батьківщині обсягу допомоги. Загалом, дискусія пройшла досить плідно, учасники почерпнули для себе багато нової інформації.

Зайцева Лілія