Круглий стіл на тему: «Патріотизм як передумова розвитку Запорізького краю»

20 травня 2014 року, в Запорізькому центрі патріотичного виховання відбувся , у рамках молодіжного форуму «Зростання молодіжного потенціалу в інтересах розвитку Запорізького краю». В заході прийняли участь студенти факультету соціології та управління 2 та 4 курсів.1

У якості модераторів круглого столу виступили Стариковська Олена – завідувач програмно – методичного сектору комунального закладу «Обласний центр патріотичного виховання молоді» Запорізької обласної ради та Овчарова Валерія – студентка факультету соціології та управління Запорізького національного університету.
Під час обговорення були представлені соціологічні дослідження , проведені сектором соціологічних досліджень факультету соціології та управління, який представили Мариняк Микола та Сикорська Ольга. 3У ході дискусії були висловленні думки шкільної молоді щодо визначення реалій та проблем сучасної моделі патріотичного виховання у системі освіти. Досить повчальним стала доповідь молодшого сержанта військової частини 3033 Журилко Ярослава, відносно проведення патріотичної роботи у збройних силах України.
У руслі обговореня патріотичного виховання були розглянуті проблеми патріотизму ,як фундаменту у формуванні іміджу держави, висвітлене представником трудової молоді ЗТМК.2
Також у ході круглого столу було розглянуто питання впливу патріотизму на євроінтеграційні процеси . Крім того захід охопив питання системи патріотичного виховання ,ролі патріотичного виховання на підприємствах та розвитку туризму у Запорізькому краї, як консолідуючого фактору молоді.
На завершення круглого столу присутні прийшли до висновку, що поглядів на патріотизм та його розвиток дуже багато, але він є необхідною частиною росту українського суспільства. Крім цього, варто пам’ятати що патріотизм розпочинається з кожної людини. Учасниками круглого столу була прийнята резолюція у якій прописали висновки заходу , пропозиції та побажання щодо подальшої співпраці.