15-16 травня студентка 4 курсу факультету соціології та управління, голова НТСА ФСУ Олена Струк стала учасницею VIII Міжнародної науково-практичної конференції «Соціальна робота: теорія, історія, інноватика»,  що проходила на базі Національного технічного університету України «Київський політехнехнічний інститут».cтрук 1

Конференція видалась цікавою та насиченою. Були присутні гості з передових вузів країни та зарубіжжя, які готують фахівців із соціальної роботи, а також представники громадських організацій та благодійних фондів.

Декан факультету соціології та права НТУУ «КПІ» А.А. Мельниченко радо вітав усіх учасників конференції, зазначивши, що у такі скрутні часи, як зараз, соціальна робота є надзвичайно важливою.струк 2

На пленарному засіданні виступали вельмишановні у колах соціальної роботи діячі. Захоплюючими виявились доповіді Адама Рахліка (Польща), виконавчого секретаря YMCA Європи, координатора міжнародних соціальних проектів, Т.В. Семигіної, доктора політичних наук, професора кафедри соціальної роботи та практичної психології Академії праці, соціальних відносин і туризму, О.О. Вольфа, голови правління Благодійної організації «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги», соціального працівника НДСЛ «ОХМАТДИТ», О.В. Яремчук, доктора психологічних наук, професора кафедри соціальної та прикладної психології ОНУ ім. І.І. Мечникова,  Н. Вайнілович, соціального працівника Київського міського Центру соціальної, професійної і трудової реабілітації інвалідів, актриси Київського блейбек-театру «Déjà vuplus» та ін.

На секційних засіданнях мали можливість виступити як студенти, так і викладачі, працівники соціальних служб, члени громадських організацій.

По закінченню першого робочого дня конференції молоді та вже досвідчені науковці стали глядачами та учасниками перфоромансу Київського блейбек-театру «Déjà vuplus».

Другий день Міжнародної конференції був присвячений проведенню двох майстер-класів: «Театральна імпровізація в роботі з соціальними групами» (ведуча Н. Вайнілович) та «Самодопомога в повсякденному житті, метод позитивної психотерапії в дії» (ведуча К.В. Овчарек, тренер Всесвітньої асоціації позитивної психотерапії, директор Київського філіалу Українського інституту позитивної крос-культурної психотерапії).стук 3

Загалом, VIII Міжнародна науково-практична конференція «Соціальна робота: теорія, історія, інноватика» дала можливість подискутувати з таких питань:

Як забезпечити перехід від кількісних до якісних показників оцінки соціальних послуг?

Що необхідно для того, аби запобігти розростанню андеркласу в державі?

Які альтернативні, інноваційні форми допомоги можна розробити для соціально вразливих категорій населення?

Яким чином соціальна робота може сприяти формуванню і розвитку соціальної держави?

Даний науковий захід залишив тільки гарні враження. Висловлюється подяка організаторам конференції та факультету соціології та права НТУУ «КПІ».