Education: step to future. step two

Я2Сектор «зовнішніх зв’язків» факультету соціології та управління на базі Запорізького національного університету з метою професійної орієнтації провів  другий тур проекту «Education: step to future» дискусійний клуб для учнів 9-11 класів шкіл Запорізького краю на тему «Освіта –  крок в майбутнє» 12 березня 2014 року в 507 (а) аудиторії( студентська рада ФСУ).

Я1

Прийняли участь загальноосвітні школи №2 імені Лесі Українки, №1 та №76. Організатором другого туру  були студентка 4 курсу, групи 3140-1 Чернуха Тетяна та студентка 3 курсу, групи 3111-1 Надтока Валерія.

Для 11 класу весна найбільш витриваліший період життя  , адже через три місяці стартує вступна кампанія у вищі навчальні заклади всієї України. Метою заходу виступало інформування учнів – старшокласників щодо перлин Вишів, переваги соціо-гуманітарного знання в лавах науки та переваг нашого факультету серед варіантів поступлення до університету.

Я3

Дуже було приємно спілкуватися із учнями – вже майже дорослими дітьми! Адже їхня усвідомленість особистого положення в житті, надихало нас вести пізнавальну, цікаву та в деякій мірі веселу товариську бесіду. На запитання : «Що головне для Вас у житті?», школярі розділилися в думках, одні говорили про успіх, самореалізацію, інші – про моральні якості, щастя. Та сподобалася фраза Олександра Кобзара, учня школи №2: «Головне в житті – це успіх в щасті!», що не змогло  нас усміхнутись. Учні шкіл з упевненістю стверджували про цінність вищої освіти та соціо-гуманітарного знання.

Товариська бесіда закінчилася кавою-брейком та екскурсією студмістечком. Першим місцем, куди пішли наші гості, був деканат. Лепський Максим Анатолійович розповів учням про цінність нашого факультету, а також про дієву студентську раду веред факультетів ЗНУ. Потім ми відвідали актовий зал, відділ електронних ресурсів, спортивний комплекс ЗНУ. Школярі були в захваті від розмови та з позитивними емоціями відправились до своїх домівок.