ЗМІ повинні бути підконтрольні державі?

TuhszcU1NiI5 березня відбулася гра-дебати на тему «ЗМІ повинні бути підконтрольні державі», у якій брали участь студенти та активісти НТСА факультету соціології та управління. Ініціатором та ведучим заходу виступив доктор філософських наук Скворець В.О., тайм-кіпером стала студентка 1 курсу спеціальності «Політологія» Стеблюк Ольга, обов’язки судді взяв на себе студент 1 курсу спеціальності «Політологія» Таритін Дмитро.

Позицію ствердження відстоювала команда «Екзистенція», у складі якої грали Юргіна Юлія, Моісеєнко Олена та Діхтяренко Руслана. Опонувала їм команда «Дельфін», до складу команди увійшли Куватов Андрій, Воронов Артем та Овчарова Валерія.

MJkawcoWpLMГра була досить важкою, але цікавою. Тема виявилася актуальною, тому викликала жвавий резонанс та палке обговорення.  Під час гри дебатери  висловлювали як свої думки, так і цитати  відомих людей. Також при підготовці було проаналізоване законодавство та досвід інших держав.

Загалом йшлося про те, що можуть  дати суспільству незалежні ЗМІ та ЗМІ, підконтрольні державі. Звучали тези про вплив ЗМІ на суспільну свідомість,обгрунтованість та доречність інформації, що подається в ЗМІ

По завершенню гри були підведені підсумки, а гравці обох команд на знак поваги потисли один одному руки. Не зважаючи на те, що перемогу здобула команда «Дельфін», присутні погодились, що й точка зору опонуючої команди має підстави на існування.

НТСА факультету соціології та управління