Изображение 010

В ході проведення фокус-групи інформантами було з’їдено 2 кілограма смачного печива

В рамках проекту “Школа прикладної соціології”, ініційованому сектором соціологічних досліджень студради успішно пройшли фокус-групові дослідження.

10 березня 2013 року відбулася третя фокус-група, що була організована сектором та учасниками “Школи прикладної соціології”.  Третя фокус-групи відрізнялися від двох перших своєю унікальністю і змістовністю, було почуто багато цінної та цікавої інформації про український кінематограф та образи «справжнього» і сучасного чоловіка.

Учасники школи працювали у реальних обставинах, безпосередньо приймали участь на підготовчому етапі організації та у проведенні фокус-групового дослідження.  Організація другої фокус-групи пройшла успішно: учасники школи зустріли інформантів, провели кава-брейки та побачили на власні очі усі моменти та особливості фокус-груп.

Третя фокус-група проходила у другій половині дня з 15.00 – 18.30. Модератором фокус-групи була Богдановська Тетяна,  учасниця «Школи прикладної соціології».

Фокус-група проводилась з експертами в галузі творчості м. Запоріжжя серед яких були редактор суспільно-політичної мови, голова літературного клубу «99» Бовенко Віталій, поетеса, член літературного клубу «99» Сибірська Анастасія, педагог в театральній студії Євгеній Шевченко та любителі кіно.

З самого початку фокус-групи, інформанти отримали мотиваційний поштовх до активної групової дискусії від голови сектору соціологічних досліджень Анастасії Веселовської.

3ья ф.группа (2)

Обговорення теми на третій фокус-групі було активним та змістовним.

Сажнев Іван  3

Асман Людмила 1

Щодо українського кінематографу Сажнев Іван говорив: «Український кінематограф чомусь постійно асоціюється із відсутністю коштів, з тим, що ніхто не дивиться потім зняті фільми, які знімають на якесь там замовлення». (на фото ліворуч

Асман Людмила: «Український кінематограф показує колорит український, історію України, це кіно знято так само на будь-яку тему режисерами, акторами, які є громадянами України, живуть на Україні, може тим, чи іншим способом».  (на фото праворуч)

Образ чоловіка інформанти другої групи бачать таким:

Євген Шевченко 5Клим Дудко  4 Євген Шевченко: «Моя думка, що багато в чому чоловіка формує жінка, у взаєминах, залежить чи дасть вона йому бути чоловіком, проявити себе, дасть йому шанс стати годувальником». (на фото ліворуч)

Щодо ефектів кінострічок Клим Дудко висловив свою думку: «Найбільше внесла музика в цей фільм, тобто якби була просто розповідь дівчини на тлі, то емоцій б не викликало абсолютно ніяких. Музика просто доповнювала картину». (на фото ліворуч)

Асман Людмила: «Справжній образ справжнього чоловіка – це той чоловік, який з повагою ставиться до жінки, а в поняття «поваги» входять вже дуже багато речей»

Сибірська Анастасія: «Головне не зовнішність, а душевні якості, щоб він був люблячим, щирим, турботливим, самовідданість».

Що стосується особистих вражень, то Богдановська Тетяна, студентка 4 курсу факультету та модератор третьої фокус-групи, сказала, що: «Я дуже рада що у мене з’явилася можливість взяти участь у такому проекті. За стільки нетривалий час я змогла на практиці реалізувати отримані теоретичні знання, це неоціненний досвід який я б не змогла отримати самостійно. Я залишилася задоволена організацією, час проведений з користю пройшло з позитивними емоціями, у веселій компанії зацікавлених та активних людей. Сподіваюся, що подібні проекти будуть проводиться і наступні роки».

В ході проведення фокус-групи інформантами було зїдено 2 кілограма смачного печива та цукерок, випито 5 літри духмяного чаю. Під час кава-брейку інформанти обмінювалися своїми думками та телефонами.Изображение 010

Організатори подякували усім інформантам за участь у фокус-групі та подарували листівки у вигляді ділової сорочки, щоб цей день їм запам’ятався назавжди.

165  Изображение 096